İran’da Millet Vekilleri ve Devlet Görevlileri Corona Saldırısı Altında.


 Son Vakada İran'ın Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Pirhossein Kolivand'da koronavirüs tespit edildi.



İran'ın yarı resmi haber ajansı ILNA'nın haberine göre, İran'da koronavirüs salgını milletvekilleri arasında da hızla yayılırken, Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Pirhossein Kolivand da koronavirüs'e yakalandı. 
İran Sağlık Bakanlığı'ndan bugün yapılan açıklamada, 77 kişinin koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiği, sadece bir günde 835 vakanın tespit edilmesiyle hasta sayısının 2 bin 336'ya yükseldiği belirtildi. 
İran'da 23 milletvekilinde koronavirüs tespit edilmişti.
İran’da Corona virüs’ün ortaya çıkması sürpriz değil ancak Kum kentinde ortaya çıkması, devlet ve hükümet yetkilileri arasında hızla yayılması, ilk Corona kaynağının Çin ile doğrudan ilişkilendirilememesi bu yayılmada istihbarat örgütlerinin parmağı olduğu şüphesini kuvvetlendiriyor. Salgının başında Arap yazarlar virüsü ABD ve İsrail’in Çin üzerinde gerçekleştirdikleri bir operasyon olarak adreslemişlerdi. Bakalım önümüzdeki yıllarda bu salgın hakkında hangi gerçekler ortaya çıkacak.
7 Mart 2020 Güncellemesi: İran'da Tahran Milletvekili Fatma Rehber, yeni tip koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. İran salgının en yoğun şekilde görüldüğü 4 ülkeden biri. Ancak salgının İran’da hızla ilerlemesi biraz da toplumsal düzenle alakalı. Zira sosyal medyada  yapılan paylaşımlarda okulların virüs nedeni ile tatil edilen yerlerde halkın evde kalmak yerine hala tatil yerlerine akın etmeleri virüsün yayılımını kolaylaştırmakta. Bugün İranda 1076 yeni vaka tespit edildi

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Üç Maymun

Kağıt Para Kullanmayın

Eğitimde Siyah Kuğu Etkisi